Budapesti egyéni Diákolimpiák végeredménye

Véget értek az egyéni Diákolimpiák küzdelmei a fővárosban. A versenyzői kategóriákban 79 induló küzdött meg egymással a továbbjutó helyekért (további 23 tanuló automatikusan továbbjutott az országos döntőbe, mivel az egyes kategóriákba nem érkezett több nevezés, mint 6 fő), az amatőröknél 174-en sakkoztak összesen. A versenyzőknél minden kategória első 6 helyezettje, míg az amatőröknél a legjobb 5 diák jutott tovább a miskolci versenyre.

Az amatőröknél ismét megrendeztük a pótdöntőt a kerületi második helyezettek és a kerületi versenyekről önhibájukon kívül lemaradó játékosok számára. A fiú I-IV., valamint a lány I. korcsoportosok közül összesen 50-en jelentek meg a budapesti verseny előestéjén (lány II-III. korcsoportban a kevés jelentkező miatt minden pótdöntőre jelentkezőt beengedtünk az elődöntőre). Az egyes kategóriák első 3 helyezettje volt jogosult másnap asztalhoz ülni, 14-en éltek is a lehetőséggel a 15 főből. A pótdöntő lány I-es korcsoportjának eredményei itt találhatók, az oldalról a linkek segítségével a többi csoportra is el lehet navigálni.

Az Amatőr Diákolimpia egyes kategóriáinak győztesei (a linkekre kattintva megnyílik a versenyek chess-results oldala):
Lány I : Hangyál Dóra
Lány II : Balázs Sztella Anna
Lány III : Linkowski Júlia
Lány IV : Nagy Bella Blanka
Lány V : Solti Blanka
Lány VI : Szabó Zita
Fiú I : Megyeri Martin
Fiú II : Apjok Balázs
Fiú III : Horváth Márk
Fiú IV : Do Nhat Quan
Fiú V : Földi Teodor
Fiú VI : Szügyi Attila

A Versenyző Diákolimpia egyes kategóriáinak győztesei (ahol volt verseny):
Lány III : Karácsonyi Kata
Fiú II : Makay Márk János
Fiú III : Gombócz Ferenc jr.
Fiú IV : Kovácsy Barnabás
Fiú V : Kozák Ádám Zoltán
Fiú VI : Juhász Ármin

Gratulálunk a továbbjutóknak, és eredményes versenyzést kívánunk az országos döntőben, melynek kiírása ezen a linken található.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>