2018/19. évi budapesti versenykiírások

Tisztelt Sporttársak!

Felkerültek a Csapatbajnokság 2018. menüpontba a jövő évad felnőtt és ifjúsági versenykiírásai.
A nevezési felület 2018. július 2-ig aktivizálódik. A felnőtt csapatbajnokság nevezési határideje 2018. szeptember 3., az ifjúságié 2018. október 15.

A leglényegesebb változások az elmúlt évhez képest a felnőtt kiírásban:

  • Harmadosztályban is bevezetésre került a bónuszidős időkontroll, azaz mindhárom osztály ugyanazzal a gondolkodási időbeosztással kerül megrendezésre.
  • Ismét lehetőség van Bp. I. osztályban a házibírói rendszer alkalmazására. Feltétel: legalább országos versenybírói minősítés, illetve a BSSZ versenybírói értekezletén való részvétel.
  • Az NB-s versenykiírással harmonizálva maximum 3 fő külföldi játékos játszatható fordulónként.
  • Az NB-s versenykiírással harmonizálva olyan anyaegyesületi játékos, aki csapatának NB-s erősorrendi ívén lehúzva szerepel, játszhat az egyesület budapesti csapataiban (ha budapesti csapatnál vendég, értelemszerűen az ő erőlistájukról Budapesten lehúzásra kerül).
  • Azon I. osztályú csapatok, akik nem tesznek eleget az ificsapat indítási kötelezettségüknek a Bp. ifi CsB adott versenyévadában, a mindenkori Bp. I. osztályú nevezési díj kétszeresét kötelesek befizetni a BSSZ számára.

Az ifjúsági kiírás lényegesebb változtatásai:

  • A Hivatalos osztálynak ismét két csoportja kerül meghirdetésre: az Ádám György csoport korlátozás nélkül, az U1700 csoport 1700 FIDE értékszám alatti játékosok számára biztosít játéklehetőséget. A két csoport közös erőlistával rendelkezik, a csapatok ültetésére a mozgó vonalhúzás szabályai vonatkoznak. Amennyiben nem sikerülne a bajnokságok feltöltése az induláshoz szükséges létszámra, az elnökség dönthet a két csoport összevonásáról.
  • Az Ifjúsági Versenybíróság megszűnt, feladatait a BSSZ Versenybírósága veszi át.
  • A mozgó vonalhúzás szabálya annyiban módosul, hogy a mozgó vonal meghúzását követően a negyedik táblára az erősorrend betartásával korlátozás nélkül bármelyik játékos leültethető.

Kellemes nyári szünetet, és eredményes versenyzést kívánok az előttünk álló évadra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>