Kényszerű változások a budapesti felnőtt és ifjúsági csapatbajnokságok időpontjaiban

Tisztelt Sporttársak!
A Magyar Sakkszövetség ifjúsági bizottsága egyeztetés és külön értesítés nélkül a 2019. március 23-24-i hétvégére tette az országos egyéni Diákolimpia döntőinek időpontját.
Ezen a hétvégén június óta ismert, hogy budapesti felnőtt, illetve ifjúsági csapatbajnoki fordulót is rendeztünk volna. Tekintettel azonban arra, hogy várhatóan a döntős szereplés a Budapest I. osztályú csapatok többségét súlyosan hátrányosan érinti a kötelező ifjúsági játékosok kiállítása miatt, illetve II. és III. osztályban több, ifjúsági játékosokra alapozó egyesület sem tudna kiállni emiatt, az ifjúsági csapatbajnokság fordulója pedig valószínűleg nem lenne megrendezhető, a Budapesti Sakkszövetség elnöksége egyhangú szavazással úgy határozott, hogy
  • a Budapesti ifjúsági csapatbajnokság utolsó fordulóját egy héttel később, 2019. március 30-án rendezi meg, illetve
  • a Budapesti felnőtt csapatbajnokság sorsolás szerinti 10. fordulója teljes egészében 2019. május 5-én kerül megrendezésre.

A sorsolás szerinti 11. forduló időpontja 2019. április 7. maradt. Ugyan az MSSZ ifjúsági bizottsága erre a hétvégére tette az országos csapat Diákolimpia döntőjét, a BSSZ elnöksége a legutóbbi hasonló esetet figyelembe véve úgy határozott, hogy ez a verseny nem érinti olyan mértékben a felnőtt csapatbajnokságon részt vevő ifjúsági játékosokat, hogy ezt az időpontot is módosítani kelljen.

A sorsolás szerinti 10. forduló áthelyezése annak érdekében történt a két utolsó forduló “elcsúsztatása” helyett, hogy a csapatoknak minél kevesebb problémájuk legyen az előre lefoglalt és újonnan igényelendő versenytermekkel.
A felnőtt csapatbajnokság utolsó két fordulóját a Csapatbajnokság 2018. – Sorsolás-párosítás menüpontban megtekinthető sorsolási táblázatok szerint rendezzük meg.
Az okozott kellemetlenségért – mi – elnézést kérünk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>