BSSZ

Budapesti Sakkszövetség hírfolyam

Hírblog bejegyzései

Lovas Zsolt, a Pénzügyőr SE szakosztályvezetője tájékoztatta a Budapesti Sakkszövetséget, hogy a Pénzügyőr SE III. és IV. csapatai azonnali hatállyal visszalépnek a Budapesti Felnőtt Csapatbajnokság mindkét érintett osztályában a további küzdelmektől. A versenybíróság döntése nyomán a két csapat eredményei a tabellákból törlésre kerültek.

Megrendülten és mély fájdalommal tudatjuk, hogy Farkas Melinda életének 46. évében, türelemmel és hosszú éveken át viselt betegséggel küzdve, január 14-én elhunyt. Öt gyermek édesanyja, a Siketek SC sakk szakosztály vezetője és versenyzője volt. A 2018-ban olimpiai bronzérmet szerzett hallássérült női sakk válogatott tagja. Az utóbbi években óvodás és iskolás gyereket oktatott sakkra, élete utolsó [...]

A 2022-re érvényesített erőlisták felkerültek a honlapra.

A Kárpáti SE és a Sirály SE játékosa, Uzsonyik István 71 éves korában covid betegségben 2021 novemberében kórházban elhunyt.

Az alábbi mérkőzések halasztását a Versenybíróság engedélyezte, azokat legkésőbb 2022. február 5-én lejátsszák az érintett csapatok: Bp. II. Sirály II – Csepel Bp. II. Törekvés – SDSE II Bp. III. Sirály III – Palota Sakk II

A Budapesti Sakkszövetség elnökségének döntése nyomán idén is megrendezésre kerül a két ünnep között a (XII.) Karácsonyi Open. A versenynek ezúttal a Magyar Sakkszövetség ad otthont, a járványhelyzetre való tekintettel 60 főben maximalizáltuk a két csoportban összesen fogadott játékosok számát. A versenykiírás megtalálható a kiírások között, nevezni az info@bssz.hu címen lehetséges.

Kedves Sporttársak! 2021. október 18-án, hétfőn nincs félfogadás a Curia utcai irodában.

A Bp. felnőtt csb 1. fordulójában a versenykiírás értelmében az alábbi csapatok számára vált szükségessé büntetőpontok kirovása: ATTE-ARISZ: 4 kontumálás, köztük egy a 2. táblán: 5 büntetőpont (a chess.hu-n csak akkor vonható le, ha már lesz 5 pontjuk). BEAC II: 3 kontumálás, 2 büntetőpont.

Véget értek a Budapesti Ifjúsági Csapatbajnokság küzdelmei. A megszokottól eltérő módon, ezúttal háromnapos verseny formájában lebonyolított tornának a Láng Művelődési Ház adott otthont. Az Amatőr osztályban 26 csapat indult el, ami a megszokott 41-43-as létszámhoz képest jelentős csökkenés. Sajnos a kényszerű korai időpont miatt iskolai csapatok kialakulására és nevezésére még nem volt idő, így a hagyományos, [...]

Tisztelt Sporttársak! Bár a jelenleg hatályos kormányrendelet alapján már hónapok óta egyértelmű, a Budapesti Sakkszövetség vezetése ismét emlékeztet mindenkit, hogy a szervezet október 2-i közgyűlésén csak érvényes magyar védettségi igazolvány birtokában lehetséges a részvétel. Megértésüket köszönjük!