Információk a rendkívüli választó közgyűléssel (2012. január 24.) kapcsolatban

Tisztelt Csapatvezetők!

Mint arról Paksai Tamás főtitkár 2011. december 23-i leveléből értesültek, a BSSZ Lázár András elnök és Zöldy Róbert elnökségi tag lemondása miatt rendkívüli választó közgyűlést tart 2012. január 24-én kedden 16 órás kezdési időpontban a Curia utcai Sportszékház dísztermében.

Ezzel kapcsolatban a következőkről szeretném tájékoztatni Önöket:

1) 2011. december 28-án összeült a Jelölő Bizottság, elnöke: dr. Körmendy György, tagjai: Ádám György és Máthé Antal. A Jelölő Bizottság minden működő, a versenyrendszerben részt vevő és tagdíjat fizető csapat képviselőjét (elnökét vagy szakosztályvezetőjét) meg fogja keresni. Jelöléseket leadni náluk lehet, jelölni kizárólag az egyesület hivatalos képviselője jelölhet.

dr. Körmendy György: 06-70-550-3015, kormendy.gyorgy@freemail.hu
Ádám György: 06-20-411-7649, adamgy@bgsc.hu
Máthé Antal: 06-70-947-0434, mathebnet@gmail.com

2) A 2012. január 24-i közgyűlésen azon csapatok képviselőjének van szavazati joga, mely csapatok az MSSZ-szel tagsági viszonyban állnak, budapesti székhelyűek, és nincs tagdíjtartozásuk. A tagdíjtartozás itt nem a naptári évi befizetést jelenti, hanem a folyamatos, megszakítatlan tagdíjfizetést, így akinek több éves hátraléka van, az csak a több évnyi összeg befizetésével kaphatja vissza szavazati jogát. A 2012-es naptári évre a tagdíj befizetésének határideje — az MSSZ Alapszabályának 10. §. 5. pontja alapján — 2012. február 1-e, tehát amely egyesület a 2012-ik évi tagdíját a januári közgyűlésig nem fizette be, az emiatt még nem lesz tagdíjhátralékban.

3) A Magyar Sakkszövetség kimutatása szerint (2012. január 12-i állapot) a következő csapatok tagdíjai vannak rendezve: Angyalföldi Láng MKKE, Angyalföldi TTE, Barcza GSC, BEAC, BKO SE, Erzsébetvárosi SE, Fabulon SC, Híd-Unió SE, Honvéd ASE, Honvéd Budai SE, HÜSI SC, Kárpáti ESK, Kőbánya SC, MAFC, MLTC, Pénzügyőr SE, Pestszentimrei SK, Pestszentlőrin SK, Rákosligeti AC, Rákosligeti SE, REAC SI SE, Sárkány DSE, Siketek SK, Soroksári ISE, Tabáni Spartacus SE, Törekvés SE, Újpesti KSE, Vakok Wesselényi SK, Vasas SC, Vízügyi SC.

A következő csapatok vannak tagdíjhátralékban: 1 éves hátralékban: Csepeli TK, MTK, Sirály ÉK; 2 éves hátralékban: Hóbagoly SE. Ezen csapatokat a BSSZ felszólítja a tagdíjhátralékuk rendezésére, hiszen a sporttörvény és az ennek alapján kiírt versenykiírás értelmében a nevezésüket sem lett volna szabad elfogadni, és amennyiben a tartozásukat nem rendezik, a versenysorozatból is ki lehet őket zárni.

A következő csapatok vagy tagdíjhátralékban vannak, vagy a versenyrendszerben nem vesznek részt, a kizárásukat a BSSZ az MSSZ-nél kezdeményezte: Hegyvidék SE, Láng SE, MAVIR SE, Modern SE, MTA SZTAKI, Soroksári ISE, Statisztika PSC, Tipográfia TE.

4) A szavazati jogot az egyesület hivatalos képviselője gyakorolhatja, vagy a formanyomtatvány kitöltésével meghatalmazhat bármely jogainak teljeskörű gyakorlásában nem korlátozott magyar állampolgárt.

Végezetül egy személyes bejelentés. Lázár András elnökkel közös listán voltam megválasztva, így ebből és más okokból is kifolyólag az elnökségi tagsági mandátumomról 2012. január 24-i hatállyal lemondok, mint irodaveztő pedig a választó közgyűlésen megválasztott elnöknek fel fogom kínálni lemondásomat. Amennyiben a közgyűlésen elnökségi tagságra kapok jelölést, el fogom fogadni, és amennyiben a közgyűlés megválaszt, az elnökségi tagsági tisztet tovább fogom vinni.

2012. január 2.

Nádasi Balázs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>