Pest-Buda csapatverseny és Budapest Kupa szakmai beszámoló

2013. április 27-én került megrendezésre a Pest – Buda csapatmérkőzés. Az időpontválasztás remekül sikerült, hiszen az év első nyári időjárását hozta a nap. A közel 30 fokos melegben rengetegen látogattak ki a X. kerületi Rottenbiller parkba. A Köszi Rendezvényközpont jó házigazdának bizonyult, kiváló körülmények fogadták a helyszínre érkezőket. A fő és kísérő versenyen 331 fő mérte össze tudását. Igazi elő majálist varázsoltak a közterületre, miután sokan családdal, iskolás, illetve óvodás korú versenyzővel, résztvevővel érkeztek az eseményre. A nagy melegben az itthonról-otthonra Kft. felvonulásának köszönhetően senki sem szomjazott, egészséges magyar termékeket kóstolhattak a látogatók. Felajánlásuknak köszönhetően 3 szerencsés nyertes ajándékcsomagot is hazavihetett, amit a Pest – Buda összecsapás megkezdése előtt sorsolt ki a rendező.
A találkozó megrendezésében elévülhetetlen érdemei vannak a Magyar Olimpiai Bizottságnak, az Emberi Erőforrás Minisztériumnak, valamint a Magyar Szabadidősport Szövetségnek, akik a pénzügyi hátterét biztosították a rendezvénynek.
A testvérüket kísérő kicsik, illetve a korábban végzett gyermekek a helyszínen biztosított logikai játszóházban tölthették el a várakozás perceit, itt megismerkedhettek a mini golffal, számos logikai játékkal, és még a térsakkon is visszavághattak korábbi ellenfeleiknek.
Ezalatt a szülök Caissa kiadó kiállításának köszönhetően a sakksport legújabb kiadványai, könyvei között válogathattak.
A főversenyt Dr. Szentes Tamás főpolgármester helyettes nyitotta meg, szép szavakkal köszöntve a megjelenteket. Később ő is csatába szállt, és a Budai csapat vezetőjeként, az első táblán nagy mérkőzést vívott Tóth Balázs kerületi képviselővel. A gigantikus csapatmérkőzést, végig 1-2 pont előnnyel vezetve, a budai csapat nyerte 3 pont különbséggel.
A kiegészítő rendezvényt, a Budapest kupát Révész Máriusz Parlamenti képviselő nyitotta meg, aki a Budapesti sakkszövetség elnökeként köszöntötte a megjelent 36 csapatot. A versenyen néhány képzett, profi csapat mellett iskolák, családi csapatok is képviselték a tömegsport egyre szélesedő bázisát. Utóbbiban meghatározó Kőbánya, miután itt szinte minden óvodában és iskolában tartanak sakkfoglalkozásokat. A tornán kiemelkedett a Kőbánya SC és a Sárkány DSE csapata, akik közül most a „hazai pályán játszó” KSC csapata játszott szerencsésebben, és hódította el a Budapest kupagyőztes címet.
A dobogósok, Budapest Kupa 2013:
1 Kőbánya 1.
2 Sárkány DSE 1.
3 SENSE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>