V. Karácsonyi Open végeredménye

60 résztvevővel lezajlott a BSSZ évzáró versenye, az V. Karácsonyi Open. Az idén először 2200 élő értékszám feletti játékosok előtt is megnyitott, 2×2 óra gondolkodási idejű, 7 fordulós svájci versenyt 5/5 pontos kezdés után egy apró megingással, majd némi szerencsével 6 pontot gyűjtve jobb Buchholz mezőnyértékének köszönhetően Halák Miklós, a Hóbagoly SE játékosa nyerte. Szintén 6 egységet gyűjtött, veretlen maradt, az utolsó fordulót azonban talán kicsit eltaktikázta a BEAC-os Medve Márk, akinek – bár egyedüliként győzte le a bajnokot – így rosszabb mezőnyértéke miatt meg kellett elégednie az ezüstéremmel. A dobogó harmadik fokára a legjobb 5,5 pontos versenyző, Zentai Péter állhatott fel a Tabáni Spartacusból. Szintén 5,5 pontot szerzett, kicsivel alacsonyabb Buchholzának köszönhetően negyedik, még díjazott helyen végzett a decsi színekben versenyző Németh Miklós.
A legjobb nem díjas ifjúsági játékos különdíját Miklós öccse, az ASE Paks versenyzője, Németh Gergely vihette haza 5 pontjával, míg a senior kategóriadíj a Fabulon SC rutinos versenyzőjének, Bodrogi Lászlónak a tulajdona lett 4 pontjával.
Ugyan nem osztottunk ki női különdíjat, mert végül csupán 3 hölgy indulónk volt, mindenképpen említésre méltó a verseny legeredményesebb női játékosának, a mindössze hétéves Karácsonyi Katának (Kőbánya SC) a teljesítménye, aki nála jóval erősebb ellenfelekkel szemben 50%-os teljesítményt ért el, 3,5 pontjával sok rutinos és erős játékost előzött meg a versenyen.
Remélhetőleg összességében mindenki pozitív élményekkel gazdagodott, és jövőre sok visszatérő játékost üdvözölhetünk a két ünnep között. Addig is a Budapesti Sakkszövetség munkatársainak nevében Eredményes és Boldog Új Esztendőt kívánok minden sakkbarátunknak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>