Felnőtt csapatbajnokság versenykiírás-módosítás

Tisztelt Sporttársak!

A 2014. július 1-jétől érvénybe lépő FIDE-versenyszabályzat alapján jelentősen szigorodott a mobiltelefonok és egyéb elektronikus kommunikációs eszközök elbírálása FIDE-versenyeken. A Budapesti Felnőtt csapatbajnokságok eredeti kiírásának elkészítésekor ezen változások még nem voltak tisztázottak, azonban alkalmazásukat nem áll módunkban megkerülni, amennyiben a bajnokságot FIDE-értékszámszerző versenyként kívánjuk megrendezni.

Ennek megfelelően a versenykiírás vonatkozó, 10.11-es pontja az alábbiak szerint módosul:
Játszma közben a játékosnál nem lehet mobiltelefon és/vagy semmiféle más elektronikus kommunikációs eszköz a verseny színhelyén. Ha bebizonyosodik, hogy a játékos ilyen eszközt hozott magával a verseny színhelyére, akkor a játszmáját elveszti és ellenfele nyer. (…)”

A szeptember 12-i csapatvezetői értekezleten, mely a Curia utca 3. sz. alatti Sportszékház Kapcsos Lajosné termében kerül megrendezésre, többek között az ezzel kapcsolatos megnövekedett csapatvezetői/intézői teendőkről is szó lesz.

Gyömbér Tamás

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>