Ifjúsági Hivatalos osztályok 3. fordulóbeli eredményei, illetve Amatőr osztály végeredménye

A mikulás megérkezése, operaelőadása, majd a csokik kiosztása után lezajlott az ifjúsági csapatbajnokságok harmadik versenynapja.

A Hivatalos A osztály eredményei:
HÜSI SC I – BEAC I 3,5:0,5
MTK I – BGSC-A 0,5:3,5
Tabán – SDSE I 1:3

A Hivatalos B osztály eredményei:
Aquaréna KSC III – Újpesti KSE 2,5:1,5
MTK III – BKO SE 1:3
SDSE II – BGSC-B 1:3
Aquaréna KSC II – MTK II 1,5:2,5

A táblánkénti eredmények és a kereszttáblák megtalálhatók a Csapatbajnokság 2014./Eredmények menüpontban.

Az Amatőr osztály őszi kiadásának utolsó versenynapja volt ma, a 7-9. fordulók a SENSE csapatának – ezúttal betegség miatti – újabb ki nem állásával kezdődtek, és a Pomáz Városi ICO SE tornagyőzelmével végződtek.
A bajnoki ezüstérmeket a Barcza GSC III. csapata vehette át, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Csepeli TK játékosai állhattak fel.
Az iskolák versenyében a kiírás szerinti holtverseny-eldöntő kategóriák sem jelentettek feloldást, így végül a versenybírói kar döntése értelmében holtversenyes elsőséget hirdettünk ki a Losonci I. és a Lauder II. csapatai között. Mivel ennyi kupával és aranyéremmel nem készültünk, a jelenlévő első helyért járó díjakat a két csapat testvériesen elosztotta, jövő héten pedig mindenki átveheti, ami még hiányzik a készletéből. A bronzéremmel legalább nem voltak gondok, az egyértelműen a Petőfi Gimnázium sakkozóinak nyakába került.
A verseny végeredménye és a fordulónkénti csapateredmények megtekinthetők a chess-results.com-on, a mai táblánkénti eredmények a hét közepén várhatók a honlapon (a chess-resultson szereplő végeredmény a SENSE büntetőpontjait nem tartalmazza, igaz, ennek a végső sorrend szempontjából nincs jelentősége). A hivatalos végeredmény pdf formátumban itt is megtalálható.

Igen jó eséllyel egy ugyanilyen 9 fordulós versenyt tavasszal is rendezünk a kiírásban szereplő időpontokon (2015. február 7., március 7., március 21.), erről és a nevezésről bővebb információt majd később.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>