Ádám György Budapesti Ifi CsB. 3. versenynap – Amatőr bajnokság őszi szezon végeredmény

Az Ádám György Budapesti Ifjúsági Sakk Csapatbajnokság 2016-os fordulóinak végére értünk. A mai napon a Hivatalos osztályban a 3., míg az Amatőr osztályban a 7-8-9., azaz az utolsó három fordulót játszották le a csapatok.
Az utóbbi bajnokság eredményei azonnal felkerültek a verseny chess-results oldalára. Az őszi szezon győztese magabiztosan a Palota Sakk II. csapata lett, az utolsó fordulóban előnyéből leadva is 1 ponttal előzte meg a Pestszentlőrinc SK együttesét. A bronzérem a Barcza Gedeon SC I. játékosainak nyakába került.
A legjobb iskolai csapatnak járó kupa és aranyérem a Lauder Iskola II. sorszámot viselő lánycsapatának járt. Az iskolai csapatok ezüstérmét a Lázár Ervin Iskola játékosai, míg a bronzot a Lauder Iskola V. diákjai vehették át. A honlapon szereplő eredmény alapján a két csapat fordított sorrendben végzett, azonban a Lauder V-től egy korábbi első táblás kontumálás miatt levontunk egy pontot, amit a táblázatban a párosítóprogram nem tud megjeleníteni a részletes játékoseredményekkel párhuzamosan. A három iskola pontszáma tehát helyesen: Lauder II 19, Lázár Ervin 18,5, Lauder V 18,5 (köztük a Buchholz döntött).
A bajnoki okleveleket – amint ezt a helyszínen is kihirdettük – technikai problémák miatt egy későbbi időpontban kapják meg a csapatok, természetesen a serlegeket és az érmeket mindenki megkapta.

A Hivatalos osztály mai csapateredményei:

Sárkány DSE – MTK Budapest I 1:3
Barcza GSC II – Barcza GSC I 2:2
HÜSI SC – Aquaréna KSC I 0:4
Aquaréna KSC II – Pátyi SE 3:1
Pénzügyőr SE I – Csepeli TK 1:3
Pénzügyőr SE II – Óbudai SI 0:3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>