Budapesti Ifjúsági CsB 5. versenynap

A Törekvés MK-ban újabb versenynapjához érkezett a Budapesti Ifjúsági Csapatbajnokság.

A Hivatalos osztályban az 5. fordulóra került sor. Az Óbudai SI csapatvezetője jelezte, hogy nem tudnak kiállni az MTK Budapest II. ellen, így ezt a mérkőzést 4:0 arányban az MTK II. nyerte, míg az Óbudai SI 1 büntetőpontot kapott.
A többi csapateredmény (táblánkénti eredmények a Csapatbajnokság 2016. menüpontban):
MTK Budapest I – Barcza GSC I 2:2
Aquaréna KSC I – Sárkány DSE 1:3
Barcza GSC II – Csepeli TK 2:2
Pénzügyőr SE I – Aquaréna KSC II 1,5:2,5
HÜSI SC – Pénzügyőr SE II 4:0

Az Amatőr osztályban útnak indult a tavaszi bajnokság. 41 csapat nevezett, Lovas Zsoltnak és a Pénzügyőr SE-nek ezúton is köszönjük az óriási létszámú gyerek kiszolgálásához szükséges extra sakkórák kölcsönadását.
Sajnos egy versenybírósági eseménnyel indult ez a verseny, a Pestszentlőrinc csapata ugyanis Geresdi-Horváth Ágoston személyében olyan játékost ültetett a csapat első táblájára, aki nem szerepel az erőlistán, és értékszáma is 1400 fölött van a februári listán. A versenybírók döntése értelmében mindhárom pontját az aktuális ellenfelek javára utólag jóváírtuk, illetve – mivel szereplésével jogosulatlanul küldte második táblára az erőlistán 1. helyezett Korbacska Dánielt – fordulónként további 1 büntetőponttal sújtottuk a csapatot. A Pestszentlőrinc csapatvezetője a döntés ellen fellebbezett, így arról az ifjúsági Versenybíróság fog dönteni.

Az osztály eredményei megtekinthetők a verseny chess-results oldalán.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>