Ádám György Budapesti Ifjúsági CsB 6. versenynap

Hivatalos osztály
Csepeli TK – MTK Budapest I 0:4
Aquaréna KSC II – Sárkány DSE 1,5:2,5
Aquaréna KSC I – Barcza GSC I 1:3
MTK Budapest II – Barcza GSC II 2:2
Óbudai SI – Pénzügyőr SE I 3:1
Pénzügyőr SE II – Pátyi SE 4:0 (a Pátyi SE nem tudott kiállni a módosított versenynapon)

Tekintettel arra, hogy a Pátyi SE a kényszerű versenynap-változtatás miatt nem tudott kiállni, eredményükből nem kerül levonásra büntetőpont.
A táblánkénti eredmények felkerültek a honlapra.
Az utolsó forduló párosítása hétfő este várható, ugyanis a Pénzügyőr SE II. csapatának visszalépését elképzelhető, hogy délután bejelenti a csapatvezetőjük.

Az Amatőr osztály eredményei és párosítása megtekinthetők a link alatt.

Az első versenynapon a Geresdi-Horváth Ágoston jogosulatlan szereplése miatti büntetésekkel kapcsolatos óvást az Ifjúsági Versenybíróság formai okok miatt elutasította, azt panaszként kezelte. A helyszíni versenybírói döntés helybenhagyásra került: a jogosulatlan játékos mindhárom pontja az ellenfelek számára jóvá lett írva, a csapat pedig Korbacska Dániel 2. táblán szerepeltetéséért további fordulónkénti 1 (összesen tehát 3×1=3) büntetőpontot kapott.
A chess-results oldalon a büntetőpontok nem jelennek meg, ugyanis a párosító program nem ad rá lehetőséget, hogy egyszerre jelenjenek meg a táblánkénti eredmények, és a levont büntetőpontokkal ellátott csapateredmények a honlapon. A Pestszentlőrinc csapatának 13 pontja van.
A további fordulókon a fent nevezett játékos jogosultan játszott, ugyanis a Versenybíróság rámutatott, hogy a kiírás nem tiltja, hogy márciusi értékszámmal felvételt nyerjen az erőlistára, hiába volt februárban 1400 Élő felett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>