Útjára indult az Aranytíz Kultúrházban (Bp. V. Arany János u. 10.) az I. BSSZ-Aranytíz Nemzetközi Mesterverseny, és kísérőversenye, a VII. Budapest Open.

Előbbin egy nagymesteri és egy nemzetközi mesteri csoportban 10-10 fő 9 fordulós körmérkőzéses rendszerben küzd meg egymással a pontokért és a normákért, míg utóbbi 77 fő részvételével két csoportban zajlik.

A főversenyeken ma szünnap volt, Budapest Egyéni Villámbajnoksága került megrendezésre, a 11 fordulós villámversenyt Krstulovic Alex nyerte 9 ponttal, megelőzve Srdjan Rogacot Szerbiából, valamint Bálint Vilmost, akik a képzeletbeli dobogó második illetve harmadik fokára léphettek fel.

A fordulók minden nap 15:00-kor kezdődnek, az augusztus 27-i utolsó fordulót (10:00) leszámítva. A körversenyek partijainak közvetítése a bpchesstournament.hu weboldalon tekinthető meg.

Augusztus 23-án, szerdán 9:00-tól egy ifjúsági rapidversenyt is rendezünk ugyanitt 7 fordulós svájci rendszerben, 15-15 perces gondolkodási idővel. A helyszíni regisztrációra 8:00-8:40 között kerül sor, szeretettel várjuk a 2003. január 1. után született gyermekeket!