A HÜSI SC képviselőjének írásos beterjesztésének megfelelően az alábbi pontokkal bővül a BSSZ közgyűlésének napirendje:

5.) A 2018/19. évi Budapesti Felnőtt CSB versenykiírás I. osztályra vonatkozó (legutóbb 4.1.1.) pontjában ne szerepeljen az „amennyiben az előző szezonban indítottak csapatot a Budapesti Ifjúsági Csapatbajnokságban;” szövegrész.

6.) A 2018/19. évi Budapesti Felnőtt CSB versenykiírás a csapatok létszámára és összetételére vonatkozó (legutóbb 6.3.1.) pontjában ne szerepeljen a 2. francia bekezdés (Az I. osztályban min. 2 fő ifjúsági korú…) szövege.

7.) A 2018/19. évi Budapesti Ifjúsági CSB versenykiírás a mérkőzések játékrendjére vonatkozó (legutóbb 8.1.) pontjának 2. bekezdésében az Amatőr osztályban alkalmazott gondolkodási idő legyen 60 perc játékosonként. (Értelemszerűen a versenykiírás másik helyén a napi fordulók száma 3-ról 2-re csökkenjen.)

8.) 2018/19. évi Budapesti Ifjúsági CSB versenykiírás mozgó vonalra vonatkozó (tavaly 8.2.2. pontja) pontosítandó úgy, hogy az értékszám nélküli játékosok az egyes csapatok 4. táblájára korlátozás nélkül leültethetők legyenek. (Indok: az értékszám nélküliek között gyakran van az alacsonyabb értékszámúaknál nagyobb játékerővel rendelkező sakkozó.)

9.) A BSSZ hatályos alapszabálya 11.§ -át javasoljuk kiegészíteni egy 11.4 Szakmai alelnök ponttal. A szakmai alelnök az elnök feladatai és jogkörei közül a szakmai jellegűeket lenne jogosult ellátni. (Az alapszabály ide kapcsolódó pontjai is átdolgozandók értelemszerűen.)