A BSSZ 2018. évi közgyűlésének eredményei

Véget ért a Budapesti Sakkszövetség 2018. évi rendes, tisztújító közgyűlése.

A napirendek előtt átadásra kerültek a 2017/18. évi felnőtt és ifjúsági hivatalos csapatbajnoki osztályok díjai. Azok a díjazott csapatok, akik nem képviseltették magukat a közgyűlésen, a serlegeket, érmeket és okleveleket átvehetik a Curia u. 3. szám alatti irodában előzetes időpont egyeztetést követően.

A közgyűlés elfogadta az elnökség által beterjesztett beszámolókat, a költségvetési tervezetet, illetve az Ellenőrző Bizottság jelentését.
A HÜSI SC beadványa a szakmai alelnöki pozícióval kapcsolatosan nem nyert támogatást.

Ezután került sor a tisztújításra. Az alábbi tisztségviselők kerültek megválasztásra:
Elnök: Révész Máriusz
Elnökségi tagok: Bertók Béla, sr. Grimm György, Juhász Béla, Káposztás Miklós, Korpics Zsolt, Seres Béla
Ellenőrző Bizottság: Lovas Zsolt, Demjén Attila, Rabovszky György
Fegyelmi Bizottság: dr. Hargittay Szabolcs, Bognár Bence, Nógrády Vilmos

Elutasításra került a HÜSI SC beadványa a Budapest I. osztályban szereplő csapatok kötelező ifjúsági csapatbajnoki indulásával, illetve a Budapest I. osztályban szerepeltetendő 2 ifjúsági játékossal kapcsolatban is. Nem támogatta a közgyűlés az ifjúsági Amatőr osztály játékidejének megnövelését sem. A mozgó vonalhúzással kapcsolatos javaslatot Valis János javaslatára a közgyűlés az új elnökség hatáskörébe utalta.

A Pénzügyőr SE által beterjesztett két napirendi pontban a közgyűlés támogatta, hogy a BSSZ elnöksége kezdeményezze a Magyar Sakkszövetségnél, hogy a 2019. évi korcsoportos rapid egyéni és csapatbajnokság Budapesten kerüljön megrendezésre – ha másképp nem lehetséges akkor a BSSZ rendezésében illetve szervezésében, illetve hogy a 2019. évi nyílt magyar bajnokság a 2019. évi Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében kerüljön megrendezésre.
A szintén általuk beterjesztett napirendi pontot az ifjúsági csapatbajnokság Hivatalos osztályának irányított sorsolásával kapcsolatosan Lovas Zsolt javaslatára az új elnökség hatáskörébe utalta a közgyűlés.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>