Versenybírósági határozat

A Budapesti Sakkszövetség Versenybírósága a 2018/19. évi Budapesti Felnőtt Sakk Csapatbajnokságok Versenykiírásának 8.2.4-es pontjának „(…)A több csapatot indító szakosztályok azon nem ifjúsági versenyzői, akik a magasabb osztályú budapesti csapataikban már 6 partit játszottak, a továbbiakban csak azokban a csapataikban (osztályokban) szerepeltethetők.” kitételének megsértésével kapcsolatban az alábbi döntéseket hozta:

• A Szén csoport 8. fordulójában a Palota Sakk II. első tábláján Albu Ferenc nem volt jogosult szerepelni, mivel a Palota Sakk I. csapatában már 6 partit játszott. Az éltábla kontumálásáért kirótton kívül további 1 büntetőpontot kap a csapat.
• A Szén csoport 9. fordulójában a Palota Sakk II. első tábláján Pongó István szerepeltetése hasonló módon jogosulatlan volt. A pontot a Csepeli TK II. javára jóváírjuk, a Palota Sakk II. egy büntetőpontot kap.
• A Szén csoport 11. fordulójában a Mattolda SSC II. első tábláján Bényei Antal szerepeltetése volt jogosulatlan. Csapata 1 büntetőpontot kap.
• A Szén csoport 11. fordulójában a HÜSI SC III. első tábláján Mihály Imre szerepeltetése is jogosulatlan volt. Az általa megszerzett fél pont a Rákosliget számára jóváírásra kerül, a csapat 1 büntetőpontot kap.

Természetesen abban a két esetben, ahol a parti eredménye is megváltoztatásra került, a FIDE felé a táblán ténylegesen elért eredmény kerül továbbításra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>