Budapesti Ifjúsági Csapatbajnokság 2021.

Véget értek a Budapesti Ifjúsági Csapatbajnokság küzdelmei. A megszokottól eltérő módon, ezúttal háromnapos verseny formájában lebonyolított tornának a Láng Művelődési Ház adott otthont.

Az Amatőr osztályban 26 csapat indult el, ami a megszokott 41-43-as létszámhoz képest jelentős csökkenés. Sajnos a kényszerű korai időpont miatt iskolai csapatok kialakulására és nevezésére még nem volt idő, így a hagyományos, iskolai csapatok számára kiírt különdíjakat nem volt, aki átvegye.
A 9 fordulós svájci versenyt a TFSE I. csapata nyerte 26 pontot gyűjtve, megelőzve az Aquaréna KSC 25 pontos csapatát, és a 22,5 pontos TFSE II-t.

A Hivatalos osztályba eredetileg 11 csapat nevezett, de Lovas Zsolt, a BSSZ elnöke az érintett csapatvezetők egységes támogatása mellett különböző egyesületek játékosaiból összeállított egy tizenkettedik, BSSZ névre keresztelt alakulatot az erőnyerés kizárása érdekében. Az 5 fordulós, FIDE értékszámszerző svájci torna végeredménye igen szoros lett: 14 ponttal, veretlenül lett bajnok az MTK I. csapata a Pénzügyőr SE 13,5 pontos, valamint a Kőbánya SC 13 pontos (szintén veretlen) gárdája előtt.
Itt kell megjegyezni, hogy az MTK II. valójában 11 ponttal a 6. helyen zárt, ugyanis kaptak egy büntetőpontot a 2. fordulóban elkövetett mozgó vonalhúzás megsértése miatt. A chess-results oldalon azonban nincs lehetőség egyszerre megjeleníteni a táblánkénti eredményeket és a büntetőpontokat is levonni.
Ugyanebben a fordulóban a pontversenyben kontumált vereségként lett elkönyvelve az Újpest-MTK III. mérkőzésen Boros Krisztián Levente szereplése erősorrendsértés miatt, de a FIDE felé a ténylegesen elért döntetlen eredmény kerül lejelentésre.
A legjobb pontszerzők:
1. tábla: Karácsonyi Gellért (AKSC) 5/5
2. tábla: Sulyok Eszter (MPSE) 5/4
3. tábla: Panda Barnabás (TFSE I) 5/3,5
4. tábla: Demjén Márk (MPSE) 5/5

Gratulálunk a győzteseknek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>