6 mérkőzéses szabály a Budapesti Felnőtt CsB-n

Tisztelt Sporttársak!

A Sirály SE II. és a Palota sakk II. csapata 2 illetve 1 alkalommal megszegték az ún. 6 mérkőzéses szabályt, azaz a versenykiírás 8.2.4-es pontjának alábbi részét:

A több csapatot indító szakosztályok azon nem ifjúsági versenyzői, akik a magasabb osztályú budapesti csapataikban már 6 mérkőzésen az összeállításban szerepeltek, a továbbiakban csak azokban a csapataikban (osztályokban) szerepeltethetők.”

A vonatkozó partik utólagosan kontumált eredménymegállapítással az ellenfél javára jóváírásra kerülnek, illetve mindhárom esetben – mivel 1-3. táblán történt az eset – további 1-1 büntetőpontot is kapnak a csapatok. A 10.1-es pontban található egyéb kontumálási kvótákba nem számítódnak bele ezek az eredmények.
A FIDE felé a ténylegesen lejátszott partik eredményei kerülnek elszámolásra.

Felhívom az összes, több csapattal rendelkező egyesület csapatvezetőjének figyelmét a fenti szabály körültekintő alkalmazására a hátralévő két fordulóban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>