Budapesti Felnőtt Csapatbajnokság 2023/24.

Tisztelt Csapatvezetők!

Elkészült és publikálásra is került a Csapatbajnokság 2023. menüpontban a 2023/24. évad Budapesti Felnőtt Csapatbajnokságának versenykiírása.
A nevezési felület is aktív.

Update: többen kérdezték: november 25-ére, szombatra az elnökség szándékosan tett fordulót, nem elírásról van szó (26-án NB-s 12 csapatos forduló van).

A kiírással kapcsolatban két fontos változásra szeretnénk felhívni a figyelmet:

1) A két csapat megegyezése alapján az utolsó fordulót kivéve lehetőség van a mérkőzések egy nappal történő előrehozására (szombati napra). Erről legkésőbb 8 nappal a mérkőzés előtt írásban értesíteni kell a BSSZ irodáját.

2) Az előttünk álló szezontól kezdve nincs különbség NB-s és nem-NB-s vendégjátékosok között. Egy fordulóban egy csapatban maximum 3 vendégjátékos játszhat, az anyaegyesületük bajnoki osztályától függetlenül. Természetesen A Sakkjáték Versenyszabályzatának értelmében az erősorrendi ívre ezentúl is korlátlan mennyiségű vendégjátékos vehető fel – a licencdíj kifizetését követően.

A csapatbajnokság nevezési határideje 2023. augusztus 14.

A sorsolásra 2023. augusztus 28-án kerül sor a Magyar Sakkszövetségben, míg a versenybírók értekezletére 2023. szeptember 18-án a Testnevelési Egyetem épületében.

Eredményes szereplést kívánunk az előttünk álló versenyévadra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>