Józsefváros Sakk Kupa – Budapest Grand Prix

A mai napon útjára indult a Budapest Grand Prix ifjúsági versenysorozat, melynek első állomása a VIII. kerületi Németh László Általános Iskolában megrendezett Józsefváros Sakk Kupa volt.
A versenyen 55 gyerek 4 csoportban csapott össze egymással, a legkisebbek 7 fordulós körmérkőzés, a nagyobbak 7 fordulós svájci verseny formájában. Az A, B és D csoportokban egyaránt hibátlan teljesítménnyel lettek győztesek Révész Regő, Quan Vu és Gödöllei Zsombor, míg a C csoportban hármas holtverseny alakult ki a hatpontosok között, közülük jobb Buchholzának köszönhetően Shan Zheng Wen örülhetett az első helyért járó kupának.
A kísérők közül nyolcan gondolták úgy, hogy a gyermekük partija fölötti körömrágás helyett maguk is inkább harcba szállnának, ők egy hétfordulós körversenyen mérkőztek meg, ebből a küzdelemből kisebbik fiához hasonlóan 100%-os teljesítménnyel Révész Máriusz került ki győztesen.
Az ifjúsági versenyek eredménye tömörítve letölthető innen, míg a Grand Prix pontállásáról hamarosan egy külön menüpontban adunk tájékoztatást.
A sorozat következő állomása a XVII. kerületben lesz, a IX. Babos László Emlékverseny kiírása megtekinthető a Versenynaptár menüpontban.

1 thought on “Józsefváros Sakk Kupa – Budapest Grand Prix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>