Közlemény az egyéni sakk diákolimpiával kapcsolatban

A 2013. március 23-i döntő és 22-i pótdöntő kapcsán szeretnénk felhívni a tisztelt nevezők figyelmét a nevezési határidők pontos betartására (március 18. a döntőre, 21. a pótdöntőre).

A nevezési határidőre való nem nevezés jogvesztéssel jár!

Miután a 23 fővárosi kerületből 20-ban diákolimpiai verseny megrendezésre került, ezért csak egy pótdöntőt tartunk, a versenykiírásnak megfelelően a X. kerületi Törekvés Művelődési Központban, ahol a főverseny is megrendezésre fog kerülni.

Tisztelettel felhívnánk arra is a nevezők figyelmét, hogy mivel a verseny iskolai verseny, a gyerekeknek iskolai igazolással rendelkezniük kell (diákigazolvány, iskolalátogatási igazolás stb.).

A kerületi második-harmadikok csak abszolút holtversenyben, azaz, az első helyezettel megegyező pontszám mellett vehetnek részt a főversenyen, egyébként pótselejtezőre lesznek átirányítva. A pótselejtezőre irányított játékosok, amennyiben azon nem jelennek meg, még a tartalék-jogosultságukat is elveszítik.

A pótselejtezők mezőnyei azon szervező elv alapján kerülnek majd meghirdetésre, hogy az I-IV. lány mezőnyök max. 25, míg I-IV. fiú mezőnyök max. 35 fősek lehetnek.

A középiskolás korosztály (V-VI. korcsoport) versenylehetőségeiről kérjük Ősz Gábor tanár urat keresni. A középiskolásoknál nem várható pótdöntő megrendezése, aki benevez, részt vehet a budapesti versenyen.

Nádasi Balázs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>