III. Rákospalota Kupa végeredményei

A Gyermek Grand Prix aktuális állomásaként ma délelőtt (és koradélután) a XV. kerületben gyűltek össze a gyerekek, hogy 64 mezőn eldöntsék, ki az aktuális legjobb.
A csoportok Hurrá szerinti beosztása eltért az idén megszokottól, páran emiatt nem a megszokott mezőnyükben játszottak, illetve a kísérőknek meghirdetett csoportban is több reményteli ifjú titán megcsillogtatta tudását.
Az A-B-C-D csoportokban 113, míg a kísérőknél 13 versenyző szerepelt, összességében tehát komoly létszámú mezőnyt sikerült asztalhoz ültetni.

Az A csoportban 50 induló közül hárman is 6 ponttal zárták a 7 fordulós svájci versenyt, közülük legjobb Buchholz-pontszámának köszönhetően a még óvodás Karácsonyi Luca lett a győztes, az oklevelek mellett újabb aranyéremmel gazdagítva a családi nemesfémkészletet.

A B csoportban 35-en küzdöttek, az utolsó fordulóban váratlanul megtorpanó, addig 100%-os Czimbalmos Gábor vereségének köszönhetően Sinka Vince jobb Buchholzal lett aranyérmes 6 ponttal.

A C csoport 20 játékos versenyét hozta, és akárcsak a kisebbeknél, itt is a Buchholz döntött a hatpontosok csatájában Gyenes Máté Dániel javára Palotai Attila Alberttel szemben.

A D jelű csoport versenye volt a “legigazságosabb”, hiszen a nyolc résztvevő mindegyike játszott mindenkivel egy körmérkőzésen. A GP-ken hagyományosan jól szereplő Baranyi Róbert meggyőző teljesítménnyel, 7/7 ponttal lett első.

A kísérőknél (vagy ha úgy tetszik, K csoportban) sakkozók, lelkes amatőrök és gyerekek egyaránt szerepeltek, a papírformának megfelelően Koczó Kristóf FIDE-mester 100%-al végzett az élen az ifjú Karácsonyi Gellért előtt.

A csoportok végeredménye pdf formátumban megtalálható az alábbi linkek alatt:

A csoport
B csoport
C csoport
D csoport
K csoport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>