Ifjúsági Versenybírósági Közlemény

A jelenleg folyó Budapesti Ifjúsági Csapatbajnokságban ismét elszaporodott a csapatok leültetési rendjére vonatkozó szabályok megsértése. Például a Pénzügyőr SE csapatai három forduló alatt már kétszer vétettek a Versenykiírásnak a mozgó vonalhúzást szabályozó 8.2.2. pontjai ellen.

Ezúton felkérjük az egyesületek vezetőit és a csapatvezetőket, hogy alaposabban tanulmányozzák az erősorrendre és az ún. mozgó vonalhúzásra vonatkozó szabályokat, hogy figyelmetlenségükkel ne okozzanak csalódást a versenyzőiknek a nehezen megszerzett pontjaik elvesztésével és a vele járó büntetőpontokkal, és ne okozzanak felesleges pluszmunkát a versenybíróságnak a megfelelő korrekciók elvégzésével, s az illegitim partik kiszűrésével.

Amennyiben az elkövetkező fordulókban bárki hibát vét (szabályt szeg) a fenti témákban, a versenybíróság kötelezni fogja hogy a következő (n) fordulókban csak a vezető versenybíró (vagy az általa megbízott v.bíró asszisztens) által szignált összeállítás alapján ültethesse le csapatait, viselve ennek esetleges késedelmes (időhátrányos) leülési következményeit.

A tapasztalatlan (bizonytalan) csapatvezetők ezentúl is mindenkor kérhetik az említett versenybírók segítségét.

A Budapesti Sakkszövetség Ifjúsági Versenybírósága

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>