Budapesti Diákolimpia kiírások

A 2016/17. tanévi sakk Diákolimpia budapesti versenyének kiírásai felkerültek a megfelelő menüpontba.
Az idei évben nem lesznek elfogadva azoknak a kerületi egyéni versenyeknek a jegyzőkönyvei, ahol kiderül, hogy különböző kategóriák versenyei össze voltak vonva (kivéve, ha egyértelmű mini-kereszttáblát számít és mellékel a szervező). Ezalatt mind a korcsoportok, mind a nemek összevonása értendő.

Az előzetesen novemberben kiküldött, MSSZ által kiadott tájékoztató szerint egyéni versenyekből is tilos csapateredményt számítani. Ezt továbbítottam a kerületi szervezők felé, így azon kerületekben, ahol nem rendeznek csapatversenyt, hanem egyéni eredményekből számítanak csapateredményeket, a beküldött csapatjegyzőkönyvet semmisnek vesszük továbbjutás szempontjából.

A Diákolimpia budapesti pótdöntőjével kapcsolatos legfontosabb változások az elmúlt évekhez képest:

  • A kerületi III. helyezettek már nem jogosultak nevezni a pótdöntőre, csak a II. helyen végzett játékosok.
  • A pótdöntőről a főversenyre nevezett jogosult játékosok létszámától függetlenül csak az első 3 helyezett jut be a budapesti versenyre.

A nevezési felület már él, kérek mindenkit, hogy szíveskedjen betartani a kiírásokban szereplő nevezési határidőket, az ezek után érkező nevezések pozitív elbírálását ugyanis még jogosultság esetén sem tudjuk garantálni.

UPDATE: az amatőr egyéni verseny nevezési határideje téves dátumot tartalmazott, a kiírás javításra került, a tényleges határidő 2017. február 6.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>