Budapesti értékszámos egyéni Diákolimpiák végeredménye

A Lauder Javne Iskola aulájában kerültek megrendezésre a mai nap folyamán az értékszámos egyéni sakk Diákolimpia budapesti (elő)döntői.
Az már korábban eldőlt, hogy a fiú I., illetve az összes lány korcsoportban (a III.-at kivéve) játék nélkül továbbjutottak az országos döntőre azok, akik határidőre neveztek, ugyanis létszámuk sehol nem haladta meg a 6 főt.
A kora reggeli regisztráció lezárásakor az is eldőlt, hogy a III. korcsoportos lányoknak sem kell játszaniuk, ugyanis Mészáros Márta Mira távolmaradása miatt a maradék 6 leányzó szintén azonnal továbbjutásra lett jogosult – közülük hárman azért a teremben maradtak, hogy barátságos versenyen megmérkőzzenek egymással.
Az öt fiú korcsoportból négyben – a fiatalabbaknál – 7 fordulós svájci rendszerben mérték össze tudásukat a versenyzők, míg a VI. korcsoportos fiúknál egy szimpla körmérkőzésen dőlt el, ki lesz az az egy, aki nem jut tovább a végső megmérettetésre.
A chess-results.com weboldalon a verseny során folyamatosan frissítve követhetők voltak az eredmények. Az egyes kategóriák bajnokai (a linkek alatt a részletes eredmények is megtekinthetők):

II. kcs. fiúk: Kocsis Péter, Fazekas Mihály Gyak. Ált. Isk.
III. kcs. fiúk: Karácsonyi Gellért, Néri Szt. Fülöp Kat. Ált. Isk.
IV. kcs. fiúk: Kovácsy Barnabás, ELTE Radnóti Miklós Gyak. Ált. Isk.
V. kcs. fiúk: Polyik Péter, Szt. István Gimnázium
VI. kcs. fiúk: Juhász Ármin, TE Gyak. Ált. Isk. és Gimn.

Gratulálunk a továbbjutóknak, és eredményes versenyzést kívánunk az országos döntőre, mely 2017. április 12-14. között lesz Miskolcon (kiírás itt)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>