Budapesti Diákolimpia versenykiírások

Kedves Diáksakkozók, Tanárok!

Felkerültek a honlapra a 2019/20. tanévi budapesti Diákolimpia szakmai kiírásai. A helyszínek később kerülnek ismertetésre.
A nevezési felület még nem aktív, január 15-én nyílik meg.
Tekintettel az országos döntők nevezési határidejeire, az előzetesen tervezett versenysorrenden módosítani voltunk kénytelenek, és az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben a csapatverseny lesz az első, az egyéni Amatőr a második, a Versenyzői és a Nyílt kategória pedig a harmadik verseny februárban.
A legfontosabb változásokra ismét szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét:

  • Az I. és II. korcsoportosok versenyében nincs értékszám szerinti bontás, nyílt versenyen korcsoport és nemenkénti bontásban mindenki együtt játszik.
  • A 2018/19-es tanévben amatőr vagy értékszámos kategóriában országos döntős I-II. korcsoportos versenyzők, amennyiben nem váltottak korcsoportot, jogosultak közvetlenül a nyílt budapesti versenyre nevezni. A többieknek kerületi selejtezőt kell játszaniuk. A tavalyi országos bajnokok – amennyiben nem váltottak korcsoportot – természetesen az eddigi gyakorlatnak megfelelően közvetlenül az országos döntőre nevezhetnek.
  • I. és II. korcsoportban a kerületi 2. és 3. helyezettek is jogosultak pótdöntőre nevezni.
  • Azok a versenyzők, akiket tanáruk nem regisztrált a http://www.mdsz.hu/diakolimpia/nevezes/ hivatalos Diákolimpia nevezési felületen IS, nem vehetnek részt a budapesti versenyen, függetlenül az egyéb jogosultsági feltételek teljesülésétől!
  • Kerületi versenyeken is kötelező a sakkóra használata, minimum 2×10 perces gondolkodási idő biztosításával!

A versenyek további paraméterei nem változtak az elmúlt évekhez képest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>