Elnökségi határozat a 2020. évi beszámolókról és 2021-es tervekről való döntéshozatalról

Tekintve, hogy a jogszabályok személyes jelenléttel megvalósuló közgyűlés megrendezését a törvényben meghatározott május 31-i határidőig nem tették lehetővé, online közgyűlés megtartása pedig technikailag nagyon nehezen kivitelezhető lett volna, a Budapesti Sakkszövetség elnöksége úgy határozott, hogy saját hatáskörben dönt mind a 2020. évi szakmai és pénzügyi beszámolók, mind a 2021. évi költségvetési terv tekintetében.

A jogszabályokban meghatározottak szerint a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napon belül megrendezésre kerülő Közgyűlésen tagszervezetek képviselőinek lehetőségük lesz az elnökség döntéseinek érdemi megtárgyalására, és döntésre azokra vonatkozóan. Az elnökség álláspontja szerint ezt a megoldás egyszerre jogszerű, biztosítja a szervezet zavartalan működését, lehetővé teszi a szervezet működésére előírt jogi kötelezettségeknek való megfelelést, és egyben érdemi döntési lehetőséget biztosít majd a szervezet tagjai képviselőinek is.

Az elnökség az elé beterjesztett anyagokat áttekintette és egyhangú szavazással jóváhagyta.

A 2020/21. évad szakmai beszámolója
2020. évi pénzügyi beszámoló
2021. évi költségvetés tervezet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>