Kuwaiti csoport a First Saturday októberi versenyein

Öt csoporttal rajtolt a First Saturday októberi eseménysora a MEDOSZ Hotel (Budapest VI. Jókai tér 9) tágas és elegáns, új fényekkel és légkondicionáló berendezéssel felszerelt Konferencia Szalonjában.

A nagymesteri csoportban, mely 6 résztvevős dupla körverseny három fiatal magyar tehetség indult. Bérczes Dávid nagymester az esélyes 2528 Élő pontjával. Egyik legújabb nemzetközi mesterünk Horváth Dávid, és az egyre jobb eredményeket elérő Kántor Gergely horvát, olasz és szerb ellenfelekkel mérkőznek.

Az IM csoport is 6-os dupla kör. Az esemény egy Európa-Ázsia összecsapás, hiszen egy japán, egy kínai és egy vietnami versenyző csap össze két magyar nemzetközi mesterrel és egy fiatal lengyel mesterjelölttel.

Az FM körversenyeket (3 csoport 32 induló 7 országból) 6 Kuwaiti vendég teszi színessé.
Külön érdekesség, hogy a körversenyek mellett a 9 éves Goldie Eva (SUI) barátságos páros mérkőzést vív Wingard Viviana és Merk András ifjú magyar tehetségek ellen.
Az érdeklődők minden részletet (csoportok, eredmények, játszmák, fotók, archívum, videók, kontakt, stb.) megtudhatnak a www.firstsaturday.hu honlapról.
Nagy László IO, versenyigazgató 2013-ra is sikeresen megkötötte a szerződést a Hotellel, így a népszerű versenysorozat kellemes és szép környezetben folytatódhat.

Orsó Miklós
Versenybíró

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>