Mihály Zoltán nyílt levele a BSSZ elnökségének

Tisztelt Elnökség!

A BSSZ idei közgyűlésén vetődött fel a Budapest Bajnokság I. osztályában indulni kívánó csapotok irányába egy új követelmény, mi szerint utánpótlás csapattal is rendelkezni kell annak, aki a fenti osztályba nevezni szeretne.

Üdvözlöm ezt a gondolatot és nagyra értékelem. Bizonyára lesznek ellenzői is az újításnak, mert szigorítást, netán megnehezítést vélnek a szándék mögött. Szó sincs erről. Egyszerűen a már meglévő követelmények (pl. kötelező ifi játékos, még magasabb osztályban női játékos,) bővülnének, a játék fejlődése, komolysága érdekében.

Minden sportban járatos vezetőnek tudnia kell, hogy nincs versenysport utánpótlás nélkül és nincs támogató komoly versenybázis nélkül. Könnyen belátható, hogy egy polgármester, vagy egy cégvezető, akit megkeresnek támogatási céllal, néhány műkedvelő nyugdíjas hobbyjára sokat nem fog áldozni. Fontosak ők is, félre értés ne essék, figyeljünk oda rájuk és becsüljük meg őket, azonban az előrelépés a fiatalokban, a sakkozni akaró tömegekben lehet. Az új elvárás ösztönzi majd a klubokat, hogy próbáljanak gyerekeket, fiatalokat bevonni a sakkozás világába, utánpótlást kinevelni és így a sportág fejlődését, népszerűsödését segítsék elő.

Nagyon jó és megvalósítandó gondolatnak tartom, támogatom, vezessük be a következő versenyévadtól!

Mihály Zoltán

REAC sakkszakosztály vezető

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>