A BSSZ közgyűlésének eredményei

Lezajlott a Budapesti Sakkszövetség 2020. évi rendes éves, valamint tisztújító közgyűlése.

Napirend előtt sor került a 2019/20-as évad csapatbajnoki díjainak átadására, illetve a Budapest Sakkozásáért Díjakat is átadta az elnökség. Az idei díjazottak Paksi Gyula és Nógrády Vilmos lettek.

A közgyűlés főbb eseményei, döntései:

1) A 2019/20-as szakmai beszámolót a 2019. évi Országos Ifjúsági és Gyermek CsB-vel kapcsolatos rendezési hiányosságokkal történő kiegészítéssel egyhangú (20-0-0) szavazással elfogadta a közgyűlés (a dokumentum frissített verziója van már feltöltve a közgyűlés dokumentumai között).

2) A 2019. évi pénzügyi beszámolót 15 igen, 2 tartózkodás és 1 nem szavazattal elfogadta a közgyűlés.

3) A 2020. évi költségvetés tervezetet 18 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta a közgyűlés.

4) Az Ellenőrző Bizottság beszámolója ismertetésre került.

5) A két, elnökség által beterjesztett alapszabály-módosítási javaslatot elfogadta a közgyűlés (18-1-0, ill. 19-0-0 szavazatarányokkal).

6) Dr. Körmendy György napirendi pont javaslatát felvette a közgyűlés. Ez egy alapszabály-módosítási javaslat, amely alapján az elnökség mellé lehetőség van póttag választására is, aki automatikusan elnökségi taggá válik, amennyiben két tisztújítás között egy elnökségi tag mandátuma megszűnik.
A javaslatot a közgyűlés 18-1-0 szavazataránnyal elfogadta, a jogszabályi hátteret vizsgáljuk.

7) Tisztújítás

A BSSZ elnöki posztjára 1 jelölés érkezett. Lovas Zsolt Miklós 17 igen és egy érvénytelen szavazat mellett megkezdheti első teljes ciklusát.

A BSSZ elnökségi tagi posztjaira 7 jelölés érkezett. A közgyűlésig hivatalban lévő elnökségi tagok mellett Juhász Ármint jelölték. A szavazás végeredménye:

Grimm György 17 szavazat
Seres Béla 15 szavazat
Bertók Béla és Juhász Béla 14-14 szavazat
Káposztás Miklós és Korpics Zsolt Tibor 13-13 szavazat
Juhász Ármin 10 szavazat

Az eddig hivatalban lévő elnökségi tagok tehát megtarthatták mandátumukat, Juhász Ármin pedig póttag lesz, ha a szükséges jogi módosítások megtörténtek.

Az Ellenőrző- és Fegyelmi Bizottság tagjainak megválasztása sajnálatos módon elmaradt. Ezt a Budapesti Sakkszövetség elnöksége egy, még a következő csapatbajnoki szezon megkezdése előttre összehívott rendkívüli közgyűlés keretein belül pótolni fogja. Az esemény a jelenlegi tervek alapján a csapatbajnoki sorsolás napjával fog egybeesni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>