Az elnökség döntései a 2022/23-as felnőtt csapatbajnokság lebonyolításával kapcsolatban

A BSSZ elnöksége ma esti online ülésén az alábbi döntéseket hozta a Budapesti Felnőtt Csapatbajnokság 2022/23-as évadával kapcsolatban:

  • A nevezett 37 csapat úgy kerül elosztásra a bajnoki osztályok között, hogy az I. és II. osztály fel legyen töltve 12 csapatosra. Ennek érdekében az elnökség engedélyezte az MTK Budapest III. csapatának játékát Bp. I. osztályban, valamint a TFSE II. csapatának játékát Bp. II. osztályban.
  • A harmadosztály lebonyolítására két lehetőség közül kellett választani. Az elnökség döntésének értelmében alsó-felsőházas rájátszási szisztémában mérkőznek meg egymással a csapatok. Alapszakaszban egy 7 és egy 6 csapatos csoport kerül kialakításra, amelyekből az első 4 csapat a felsőházba, a többiek az alsóházba kerülnek a rájátszásra. A bajnokság végén így egyes csapatok 8, más csapatok 9, míg megint más csapatok 10 mérkőzést fognak játszani a 11 versenynap alatt. Az elnökség nagyobbik része a potenciálisan felmerülő teremproblémák miatt támogatta ezt a változatot a 13 fordulós körmérkőzéses lebonyolítással szemben, amely télen két extra forduló beiktatását jelentette volna.
    Az eredeti elképzelések szerint a 7 csapatos A csoportba kerül beosztásra a Sirály SE III, a HÜSI SC III, az SDSE III, a TFSE III, a BGSC III, az MTK Budapest IV és az Újpesti KSE II.
    A B csoportban az ATTE-ARISZ, a Hóbagoly II, a Pestszentimre, a SENSE II, a Palota sakk II és a Fót csapata fog játszani.
    Az elnökség emellett megbízta Gyömbér Tamás főtitkárt, hogy a sorsolást készítse elő a lehető legtöbb irányítási kérés teljesíthetősége mellett, és meghatalmazták, hogy ez utóbbi érdekében a tervezett csoportbeosztásokon szükség szerint módosítson.
  • Az elmúlt évadban történt tömeges kontumálások miatt az elnökség szükségesnek érezte, hogy megállapítson egy kontumálási kvótát, amelyet elérve az ATTE-ARISZ csapatát automatikusan kizárja a 2022/23-as évad küzdelmeiből. Az elnökség elfogadta a Versenybíróság és az ATTE-ARISZ vezetőjének ezzel kapcsolatos, közös megegyezésen alapuló javaslatát, és a kvótát 8 kontumált partiban határozta meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>