Budapesti Egyéni Diákolimpia versenykiírása

Az egyéni Diákolimpia (minden kategória) kiírása felkerült a megfelelő menüpontba, az egyéni nevezési felület aktiválásra került.

A kiírásban ugyan szerepel, de az elmúlt évek tapasztalatai, illetve az újdonságokkal kapcsolatos kérdések alapján hangsúlyosan jelzem az alábbi információkat a nevezéssel kapcsolatban:

  • A diakolimpia.hu weboldalon kötelező nevezni a versenyen való részvételhez! Ez már a kerületi versenyekre is érvényes, ahol tartanak olyat. Ennek hiányában a budapesti döntőn való játék nem engedélyezett!
  • Kötelező az ezen a weboldalon leadott online regisztráció is! Ennek hiányában nem tudjuk biztosítani a részvételt. A regisztrációt követően a nevezett tanuló/csapat azonnal meg kell, hogy jelenjen a nevezettek között a megfelelő kategóriában. Ha ez nem történik meg, jó eséllyel hiányos volt a regisztrációs űrlap kitöltése. Ebben az esetben a regisztrációt figyelmesen, teljes adatmegadással meg kell ismételni.
  • A leadott regisztrációk többségének visszaigazolása a nevezési határidőt követően történik meg. Addig a többség az alapértelmezett “Függőben” státusszal szerepel majd, ez teljesen normális. Az elbírálást követően ez a státusz az alábbiak szerint változik majd, amely egyben a regisztráció és a nevezések hivatalos elbírálását jelenti. Külön értesítést a BSSZ senkinek sem küld, minden résztvevő saját felelőssége a jogosultság ellenőrzése.
  • Az “Elfogadva” státusszal rendelkezők (zöld színkód) már biztosan részt vehetnek a budapesti versenyen március 9-én. Ez akkor is így van, ha valaki eredetileg pótdöntőre nevezett, de ezt a státuszt kapja.

    A “Pótdöntőre irányítva” státuszúak (kék színkód) március 8-án a pótdöntőn vehetnek részt. Ott minden kategóriában az 1-3. helyezettek jutnak be a másnapi döntőbe. Ennek kiírása és helyszíne később kerülnek ismertetésre.

    Az “Elutasítva” státusszal (piros színkód) rendelkező nevezők nem vehetnek részt egyik versenyen sem.

  • Az előző tanév országos döntőbe jutott tanulói – összhangban az országos kiírással – ebben a tanévben kötelesek elindulni a kerületi selejtezőn, ha számukra kerül olyan megrendezésre.
  • Nevezési díj nincs.

1 thought on “Budapesti Egyéni Diákolimpia versenykiírása

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>