Budapesti csapat Diákolimpia információ

Tisztelt Szervezők, Tanintézeti képviselők!

Egy kerületi szervező kérésére az egyértelműség kedvéért jelzem, hogy a csapat Diákolimpia kerületi versenyeiről történő továbbjutás módjában nem történt változás az elmúlt bő 10 évben megszokott rendszerhez képest:

  • Kerületenként minden kategóriában 1 csapat juthat be a selejtezőkről a budapesti döntőbe.
    • Amennyiben a kerületi versenyen elindul(nak) olyan csapat(ok), amely(ek) az előző szezonban országos döntőn vett(ek) részt, a továbbjutók száma ezek csapatok számával növekszik az adott kerületben az adott kategóriában, egyúttal ezen csapatok lemondanak automatikus továbbjutási jogukról.
  • Azok a csapatok, amelyek az előző évadban egy kategóriában országos döntőben játszottak, kerületi selejtező nélkül jogosultak ugyanabban a kategóriában a budapesti döntőre nevezni, a játékosok személyétől függetlenül. Kivétel a fenti esetben.
  • Csapatversenyen továbbra sincs pótdöntő, sem bármiféle méltányossági alapon több csapat bevétele egy kerületből egy adott kategóriában, kivéve a tavalyi országos döntősöket.
  • Ha egy kerület nem rendez csapatversenyt, de ott egy kategóriában több iskola is jelentkezne a budapesti döntőre, az adott iskolák fel lesznek kérve, hogy egymás közt döntsék el a bejutás kérdését – kérés esetén ehhez a BSSZ segítséget nyújt.

Mint az a honlapon már szerepel, de többen nem találták meg: a budapesti csapatverseny időpontja 2024. április 13.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>