Versenybírósági határozat a Sárkány DSE IV. csapatának ki nem állásának ügyében

A Sárkány DSE IV. csapata a Budapesti felnőtt csapatbajnokság 9. fordulójában, mely a III. osztályban az alapszakasz utolsó fordulóját jelenti, nem állt ki a Sirály csapata ellen. A ki nem állást a vétkes csapat megpróbálta elkerülni, de az egyesület magasabb osztályokban szereplő csapataiból, valamint a IV. csapatból hiányzók egyidejűleg túl nagy mennyiséget tettek ki, ezért a Sárkány DSE nevében Nádasi Balázs időben jelezte mind a versenybíróság, mind a Sirály csapata felé, hogy sem az előre meghatározott időpontban, sem – az erőlista vonalai és a játékosok felsőbb csapatban való szerepeltetése miatt – egy esetleges halasztott mérkőzésen nem tudják vállalni a játékot a 9. fordulóban.

A Versenybíróság tudomásul vette a ki nem állást, bár ezt súlyos sportszerűtlenségnek könyveli el, a mérkőzés eredményét a szabályok szerint úgy állapítja meg, hogy a mérkőzés elmaradásában vétlen Sirály csapata a bajnokságban addig egy meccsen elért legnagyobb pontszámát, azaz 11 pontot kap, a Sárkány DSE IV. csapatát a Versenybíróság a fordulóban a ki nem állással elért 0 pont mellett a szabálytalanságért az alapszakasz végeredményébe beszámítandó 2 büntetőponttal sújtja, valamint csapata sportszerűtlenségéért ezúton írásban figyelmezteti Bertalan Lajos csapatkapitányt. A Sárkány DSE IV. csapata a bajnokság rájátszásában részt vehet, azaz a hátralévő két fordulót lejátszhatja.

A Budapesti Sakkszövetség Versenybírósága
Budapest, 2014. március 23.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>