Budapesti Ifjúsági Csapatbajnokság információk

Tisztelt Sporttársak!

A Budapesti Sakkszövetség az Aktív Magyarországért felelős államtitkárság támogatásának köszönhetően az évadban meg tudja rendezni a Budapesti Ifjúsági Csapatbajnokság küzdelmeit.

Az Amatőr bajnokság formátuma nagyban hasonlít a korábban már megszokottakhoz:

– A csapatok leültetési létszáma 4 fő.
– Csak ifjúsági korú (2005. 01. 01. vagy azután született) játékosok játszhatnak.
– Csak 1300 FIDE Élő pontszám alatti játékosok játszhatnak. (2024 januári lista szerint)
– Nincs versenyengedély-kiváltási kötelezettség.
– A tisztán iskolai csapatokban csak olyanok játszhatnak, akik az adott iskola tanulói, egyesületi hovatartozástól függetlenül; feltéve, hogy a bajnokságban egyesületi erőlistán nem szerepelnek.

Egy versenynapon 3 forduló kerül megrendezésre 25-25 perces gondolkodási idővel, a FIDE rapid szabályai szerint.

Az elnökség döntése értelmében összesen 4 játéknapra, tehát 12 fordulóra kerül sor svájci rendszerű verseny formájában.
A már fix időpontok: 2024. január 20., január 28., február 17.
A fennmaradó negyedik játéknap február 3. vagy 24. lesz. Mivel a támogatásként kapott összeg elszámolási módja miatt a helyszín kiválasztása a szokásosnál összetettebb folyamat, ezért a szervezés jelenlegi fázisában ennél több információval sajnos nem tudunk szolgálni.

Az Amatőr osztállyal azonos versenynapokon, amennyiben igény mutatkozik rá, Hivatalos osztályt is indítunk az érdeklődő csapatok számára – természetesen kizárólag 2024-es versenyengedéllyel rendelkező ifjúsági játékosok számára.
Ebben az osztályban 2000 FIDE értékszám alatti versenyzők nevezését várjuk, a terv egy 7 fordulós svájci verseny (3×2+1 elosztásban) 60′+30″/lépés gondolkodási idővel.

Hamarosan jelentkezünk részletesebb kiírással illetve információkkal, a helyszín azonban jó eséllyel csak a 2024-es év elején véglegesül. Addig arra kérjük az egyesületi vezetőket és iskolai szervezőket, hogy a fentiek, illetve a hamarosan megjelenő, helyszín nélküli versenykiírás alapján próbálják összeszervezni az általuk indítani kívánt csapatokat.

3 thoughts on “Budapesti Ifjúsági Csapatbajnokság információk

  1. Szia Tamás!

    Annyi segítséget lehetne kérni, hogy a 20-ai versenynap délután legyen? Így, akkor felvételizők is részt tudnámak venni.

    Köszönjük szépen!

    Kalauz Krisztina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>