Budapesti Diákolimpiákkal kapcsolatos közlemény

Kedves Diákok, Tanárok, Szülők!

A Budapesti Sakkszövetség elnöksége meghatározta a fővárosi Diákolimpiák időpontját, illetve a kerületi versenyek megrendezésének határidejét.

Az egyéni Diákolimpia budapesti versenyére 2024. március 9-én kerül sor. A kerületi versenyeket kérjük 2024. március 1-el bezárólag megrendezni.

A csapat Diákolimpia budapesti versenyének időpontja 2024. április 13. A kerületi versenyek megrendezési határideje 2024. április 5.

Felhívjuk továbbá a figyelmet az országos kiírásban szereplő változásokra, amelyek közül a legjelentősebb talán a korcsoportok újbóli egységesítése az MDSZ általános kiírása szerint. Az MDSZ általános kiírásának értelmében nevezési díjat ezentúl tilos szedni a versenyen, ez a budapesti döntőket és a pótdöntőt is érinti.
Az egyéni pótdöntőre ebben az évben csak a felmenő rendszerben részt vett, tehát a kerületi versenyen játszó játékosok nevezését tudjuk elfogadni. I. és II. korcsoportok esetében a kerületi 2-3. helyezettek, a többi korcsoport esetében a kerületi 2. helyezettek jogosultak pótdöntőre nevezni.

Részletes versenykiírás januárban várható.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>